2012. május 3., csütörtök

Mobofób vagy mobofil?

azaz hogyan is diagnosztizáljuk a mobilfüggőséget

Az a kis kütyü ami nélkül már elindulni se érdemes otthonról és néha még csörög is… 

A múlt pénteki Networks az okostelefonok jegyében telt. Doransky a tőle elvárható lebilincselő előadásában a mobilt olyan ugrásnak nevezte mint amikor a lovas közlekedést elkezdte a vasút felváltani. És ha még rémlik milyen volt az első saját készülékünk, hát egy mosoly megjelenik ajkunkon, hogy is lehetett azt is mobiltelefonnak hívni, se fényképező, se appok, mire is használtuk? Ja, hogy telefonáltunk rajta? Az se elhanyagolható, de azért nem rossz ha nem kell mérnőknek lennünk ahhoz, hogy ki tudjuk használni készülékünkben rejlő lehetőségeket. Naprakészen elmondta nekünk a statisztikákat, a várható trendeket és azt a megdöbbentő előrejelzést, hogy 2014-ben már többen fognak mobilinternetet használni mint 
pc-t. Ha valaki marketinggel foglalkozva eddig úgy érezte volna, hogy az okostelefon elhanyagolható tényező a marketing mixében, Doranskyt hallgatva tuti megfogadta, hogy jobban utánanézz, Ő hogyan tudná meg "eppezni" a cégét. Itt át is tértünk az appok - alkalmazások világába való bekandikálásunkhoz. Sok hasznos infó app fejlesztéshez, újabb statisztikák, párszó az ipadról és már Geyer Attila folytatta aki bemutatott néhány programot, hogy megtudják azok is kik még nem próbálták, hogy mitől is okos az okostelefon. Amikor már mindenkinek az pörgött az agyában, hogy milyen tuti appot tudna fejleszteni, hisz mekkora biznisz ez, jött az ébresztő, hogy ok ok  szép bevételeket lehet ebből generálni csak kicsit sokan szeretnének ezen a hasznon osztozni és az app eladásokból származó bevételek nagy része sajnos nem a fejlesztőhőz kerül. 

Majd Szántó Péter cáfolt rá arra, hogy péntek estefelé nem lehet már az emberek figyelmét lekötni és egy újabb területre kalauzolt minket az okostelefonok univerzumában, hogy mire jó egy brandnek ez a kütyü… És itt el is érkeztünk a címben feltett kérdéshez mobofób vagy mobofill az ki függ a mobil telefonjától?  Mindhárom előadónk más más aspektusát, oldalát boncolgatta ennek a témának, és aki meghosszabbítva az előttünk álló hosszú hétvégét, nem jött el, bizony bánhatja hisz a kihagyhatatlan délután után a csapat jó része az Kőlevesbe ment, ahol az I. Networks csapat tagjaival is lehetősége volt ismerkedni azoknak akik még mindig nem fáradtak el :)

Minden jó ha a vége jó :) Miközben az okostelefonok univerzumában csatangoltunk, szegény Adri átélhette a mobilfüggőség összes reszketését, hisz abban a tudatban kért tanácsot, hogy mit tegyen ha ellopták az Ő kütyüjét, jobbnál jobb tippek és trükkök jöttek, de szerencsére a Kőlevesben megtudhattuk, hogy csak vaklárma volt és csak elrejtőzött ez az eszköz, de mindannyian a teremben átéreztük, milyen idegeséggel jár ha az ember egyszer csak eme okoskütyü nélkül találja magát. Péter vetette fel, hogy mobofób aki függ a mobiljától vagyunk nem meglepő módon már öt éve hivatalos neve is van ennek ami a MAIDS azaz mobile and internet dependency syndrome, legalább tudjuk miben szenvedünk :) 

Mindezek után jó magam el is merültem a csendben, hogy kiélvezem milyen a hosszú hétvége nem csak mobil és internet, de beszéd nélkül is :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése